Dit is een eigen SchriftWoord vertaling van
Hooglied
Hoofdstuk 6

   
(Ga met de muis op een naam staan, dan ziet u de betekenis)

1 Waar ging jouw lieveling heen, de heel mooie onder de vrouwen? Waarheen wendde jouw lieveling zich? Dan zullen wij hem met jou zoeken.
2 Mijn lieveling daalde af naar zijn tuin, naar de plantenbedden van de geurige stof, om te weiden in de tuinen en om anemonen te rapen.
3 Ik ben voor mijn lieveling en mijn lieveling is voor mij, die weidt in de anemonen.
4 Jij bent heel mooi, mijn liefste, als TirsaTirsa = liefelijk, liefelijk als JeruzalemJeruzalem = stad van (de god) Salem - vredestichter, majesteitelijk als de vaandeldragers.
5 Wend jouw ogen van mijn voorkant, want zij belagen mij. Jouw haar is als een bijeengedreven kudde van de geiten, die neerstromen vanaf GileadGilead = oneffen terrein - steenhoop der getuigenis.
6 Jouw tanden zijn als een bijeengedreven kudde van de ooien die opgaan van de wasplaats, die allen tweelingen hebben; en er is onder hen geen die van haar jongen is beroofd.
7 Jouw slaap is als een schijf van de granaatappel doorheen jouw gezichtssluier.
8 Zestig zijn de koninginnen en tachtig de bijvrouwen, en van de jonge vrouwen is er geen getal.
9 Maar één is mijn duif, mijn onberispelijke. Zij is de enige van haar moeder, zij was een zuivere die haar baarde. Dochters zien haar en zij prijzen haar gelukkig. Koninginnen en bijvrouwen zullen haar loven.
10 Wie is deze die staart als de dageraad, heel mooi als de maneschijn, zuiver als de zonneschijn, majesteitelijk als de vaandeldragers.
11 Ik daalde af naar de walnotentuin, om te zien naar de bestuivingen rond de waterloop, om te zien of de wijnstok ontbotte en de granaatappelbomen bloemen kregen.
12 Ik wist niet dat mijn ziel mij plaatste onder de strijdwagens van mijn vooraanstaande aanverwanten.
13 Keer terug, keer terug, Sulammitische! Keer terug, keer terug, en wij zullen jou waarnemen! Waarom nemen jullie waare in de Sulammitische? Iets als de reidans van MachanaïmMachanaïm = dubbelschare (van engelen)?

Terug naar de indexpagina
Naar Hooglied 7
   


© www.schriftwoord.nl
U mag deze tekst voor eigen gebruik en studie-doeleinden zonder toestemming vermenigvuldigen.
Citeren van deze tekst mag alleen met bronvermelding.
Vermenigvuldiging voor commercieel gebruik alleen met toestemming van de uitgever.