Dit is een eigen SchriftWoord vertaling van
Hosea
Hoofdstuk 6

   
(Ga met de muis op een versverwijzing staan, dan ziet u de tekst,
of op een groene naam dan ziet u de betekenis)


1 Gaat, dan zullen wij terugkeren naar JAHWEH, want Hij, Hij scheurde in stukken en Hij zal ons genezen; Hij sloeg en Hij zal ons verbinden.
2 Hij zal ons levend maken na twee dagen, in de derde dag zal Hij ons oprichten en wij zullen leven voor Zijn aangezicht.
3 En wij zullen weten. Wij zullen najagen om JAHWEH te kennen. Zoals de dageraad gevestigd is, zo is Zijn uitgaan. En Hij zal tot ons komen als de stortbui, zoals de late regen die het land onderricht.
4 Wat zal Ik met jou doen, EfraïmEfraïm = dubbel vruchtbaar? Wat zal Ik met jou doen, JudaJuda = lof? Jullie vriendelijkheid is als een ochtendwolk en als de dauw, die vroeg is en weggaat.
5 Daarom houwde Ik door de profeten, doodde Ik hen door de gezegden van Mijn mond en jouw oordelen gaan uit naar het licht. Doch gegaan zijnde*, leert* wat dit is: Genade wil Ik, en geen offer. Want Ik kwam niet om rechtvaardigen te roepen*, maar zondaren. (SW) [Matt. 9:13]
6 Want Ik verlang vriendelijkheid en niet een slachtoffer, en kennis van Elohim meer dan opstijgoffers.
7 En zij overschrijden, als mens, het verbond; daarin zijn zij verraderlijk tegen Mij.
8 GileadGilead = oneffen terrein - steenhoop der getuigenis is een ommuurde stad van verrichters van wetteloosheid, krom van bloed.
9 En zoals benden talmen, zo is het partnerschap van priesters; op de weg naar SichemSichem = schouder vermoorden zij, want zij doen misdaad.
10 In het huis van IsraëlIsraël = strijder van God zie Ik een afgrijselijk ding. Daar is de ontucht van EfraïmEfraïm = dubbel vruchtbaar; IsraëlIsraël = strijder van God wordt verontreinigd.
11 Bovendien, JudaJuda = lof, wordt er een oogst voor jou gesteld, wanneer Ik de krijgsgevangenschap van Mijn volk omkeer.

Terug naar de indexpagina
Naar Hosea 7
   


© www.schriftwoord.nl
U mag deze tekst voor eigen gebruik en studie-doeleinden zonder toestemming vermenigvuldigen.
Citeren van deze tekst mag alleen met bronvermelding.
Vermenigvuldiging voor commercieel gebruik alleen met toestemming van de uitgever.