Dit is een eigen SchriftWoord vertaling van
Jesaja
Hoofdstuk 20

Jesaja trad op van ca. 750 tot ca. 700 v.C.

   
(Ga met de muis op een versverwijzing staan, dan ziet u de tekst,
ga met de muis op een groen woord staan, dan ziet u de betekenis)

1 In het jaar dat de opperbevelhebber naar AsdodAsdod = vesting kwam, toen SargonSargon = de koning is de ware, koning van AssurAssur = vlakte hem zond, en hij tegen AsdodAsdod = vesting vocht en hij het veroverde,
2 in die tijd sprak JAHWEH door de hand van JesajaJesaja - heil is JAH, zoon van AmozAmoz = sterk (is JAH), zeggend: Ga en maak het rouwgewaad los van jouw taille en jouw sandalen zal jij van jouw voeten uittrekken. En hij doet dat, naakt en blootsvoets gaande.
3 En JAHWEH zei: Zoals Mijn dienaar JesajaJesaja = heil is JAH ging, naakt en blootsvoets, drie jaren, een teken en een voorteken tegen EgypteEgypte = (Egyptisch) huis van (de god) Ptah - (koptisch) het zwarte land (tov. de witte woestijn) en tegen KushKush = zwart,
4 zo zal de koning van AssurAssur = vlakte de krijgsgevangene van EgypteEgypte = (Egyptisch) huis van (de god) Ptah - (koptisch) het zwarte land (tov. de witte woestijn) en de deportatie van KushKush = zwart wegvoeren, jongeren en ouderen, naakt en blootsvoets, met ontblote billen, de naaktheid van EgypteEgypte = (Egyptisch) huis van (de god) Ptah - (koptisch) het zwarte land (tov. de witte woestijn).
5 En zij worden ontsteld en zij staan beschaamd vanwege KushKush = zwart, hun toeverlaat en vanwege EgypteEgypte = (Egyptisch) huis van (de god) Ptah - (koptisch) het zwarte land (tov. de witte woestijn), hun schoonheid.
6 En de bewoner van het kustland zal in die dag zeggen: Aanschouw, zo is onze toeverlaat waarheen wij vluchtten om hulp, om uitgered te worden vanaf het aangezicht van de koning van AssurAssur = vlakte. Hoe zullen wijzelf ontsnappen?

Terug naar de indexpagina
Naar Jesaja 21
   


© www.schriftwoord.nl
U mag deze tekst voor eigen gebruik en studie-doeleinden zonder toestemming vermenigvuldigen.
Citeren van deze tekst mag alleen met bronvermelding.
Vermenigvuldiging voor commercieel gebruik alleen met toestemming van de uitgever.