Dit is een eigen SchriftWoord vertaling van
Jesaja
Hoofdstuk 4

Jesaja trad op van ca. 750 tot ca. 700 v.C.

   
(Ga met de muis op een versverwijzing staan, dan ziet u de tekst,
ga met de muis op een groen woord staan, dan ziet u de betekenis)

1 En zeven vrouwen houden in die dag vast aan é é n man, zeggend: Ons brood zullen wij eten en met ons kledingstuk zullen wij ons kleden, maar uw naam zal over ons geroepen worden. Breng onze smaad ten einde.
2 In die dag zal de Spruit van JAHWEH komen, tot statigheid en tot heerlijkheid, en de vrucht van het land is tot indrukwekkendheid en tot schoonheid voor de verloste van IsraëlIsraël = strijder van God.
3 En het gebeurt dat die overblijft in SionSion = burcht en die achterblijft in JeruzalemJeruzalem = stad van (de god) Salem - vredestichter heilig genoemd zal worden, elke die geschreven is voor het leven in JeruzalemJeruzalem = stad van (de god) Salem - vredestichter.
4 Wanneer mijn Heer de smerigheid van de dochters van SionSion = burcht wegwast en de bloedschuld van JeruzalemJeruzalem = stad van (de god) Salem - vredestichter uit haar midden wordt uitgespoeld, door een geest van oordeel en door een geest van vertering,
5 dan schept JAHWEH over heel het terrein van de berg van SionSion = burcht en over haar bijeenkomst een wolk overdag, en rook, en helderheid van een vuurgloed bij nacht, want over alle heerlijkheid is een baldakijn. En JAHWEH gaat voor hun aangezicht bij dag in een rookkolom, om hen te leiden op de weg, en s nachts in een vuurkolom om hen licht te geven, om dag en nacht te gaan. (SW)[Exo. 13:21]
6 En er zal een hut zijn, tot schaduw van de droogte, overdag, en tot toevlucht en verberging tegen de storm en tegen de regen.


Terug naar de indexpagina
Naar Jesaja 5
   


© www.schriftwoord.nl
U mag deze tekst voor eigen gebruik en studie-doeleinden zonder toestemming vermenigvuldigen.
Citeren van deze tekst mag alleen met bronvermelding.
Vermenigvuldiging voor commercieel gebruik alleen met toestemming van de uitgever.