Dit is een eigen SchriftWoord vertaling van
Maleachi
hoofdstuk 4

   
(Ga met de muis op een versverwijzing staan, dan ziet u de tekst,
of op een groene naam dan ziet u de betekenis)


1 Want aanschouw!, de dag komt, verterend als de bakoven. En alle arroganten en elke die slechtheid doet zijn als de stoppel. En de dag die komt zal ze in lichterlaaie zetten, zegt JAHWEH van legermachten, die van hen geen wortel en grote tak zal overlaten.
2 En de zon van rechtvaardigheid zal stralend opgaan over jullie die Mijn naam vrezen en genezing zal zijn in haar vleugels. En jullie zullen uitgaan en jullie zullen rondspringen als kalveren van de stal.
3 En jullie zullen de slechten vertreden, want zij zullen as worden onder de zolen van jullie voeten in de dag die Ik maak, zegt JAHWEH van legermachten.
4 Gedenkm de wet van MozesMozes = doen vergeten - getrokken - uit het water halen, Mijn dienaar, die Ik hem ter instructie gaf op HorebHoreb = woestijn, voor heel IsraŽlIsraŽl = strijder van God, statuten en verordeningen.
5 Aanschouw! Ik zal EliaElia = mijn God is JAHWEH, de profeet, tot jullie zenden, vůůr het komen van de grote en de gevreesde dag van JAHWEH.
6 En hij zal het hart van de vaders doen terugkeren naar de zonen en het hart van de zonen naar hun vaders, opdat Ik niet zal komen en de aarde met doem zal slaan! 13 Want al de profeten en de wet profeteren* tot Johannes.
14 En indien jullie gewillig zijn hem te ontvangen*, hij is Elia, die op het punt staat te komen.
15 Wie oren heeft, laat hem horen! (SW)
[Matt. 11:13-15]


Terug naar de indexpagina
   


© www.schriftwoord.nl
U mag deze tekst voor eigen gebruik en studie-doeleinden zonder toestemming vermenigvuldigen.
Citeren van deze tekst mag alleen met bronvermelding.
Vermenigvuldiging voor commercieel gebruik alleen met toestemming van de uitgever.