Dit is een eigen SchriftWoord vertaling van
Zacharia
hoofdstuk 4

   
(Ga met de muis op een versverwijzing staan, dan ziet u de tekst,
of op een groene naam dan ziet u de betekenis)


1 En de boodschapper die tot mij sprak keerde terug, en hij maakte mij wakker als iemand die uit zijn slaap wakker wordt gemaakt.
2 En hij zei tot mij: Wat zie je? En ik zei: Ik zie, en aanschouw!, een lampenstandaard, alles van haar is goud en een bolletje op haar top, en er zijn zeven lampen op haar. Op haar zijn er zeven. En zeven toevoerbuizen gaan naar de lampen die op haar top zijn.
3 En over haar zijn twee olijfbomen, één aan de rechterzijde van het bolletje en één aan haar linkerzijde. Dezen zijn de twee olijfbomen en de twee kandelaars, die voor de Heer van de aarde staan (SW)[Openb. 11:4]
4 En ik antwoordde en ik sprak tot de boodschapper die met mij sprak, zeggend: Wat zijn deze, mijn heer?
5 En de boodschapper die met mij sprak antwoordde en hij zei tot mij: Weet jij niet wat deze zijn? En ik zei: Nee, mijn heer!
6 En hij antwoordde en sprak tot mij, zeggend: Dit is het woord van JAHWEH tot ZerubbabelZerubbabel : spruit uit Babel, zeggend: Niet door dapperheid en niet door energie, maar veeleer door Mijn geest, zegt JAHWEH van legermachten. En toen stonden Zerubbabel, zoon van Shealthiël, en Jeshua, zoon van Jozadak, op en zij besloten om het huis van de Eloah, dat in Jeruzalem is, te bouwen. En met hen waren de profeten van de Eloah, aan hen ondersteuning gevend. (SW) [Ezra 5:2]
7 Wie ben jij, grote berg? Voor het aangezicht van ZerubbabelZerubbabel : spruit uit Babel ben jij tot een vlakte. En hij zal de hoofdsteen met kabaal doen uitgaan: Genade, genade aan haar!
8 En het woord van JAHWEH kwam tot mij, zeggend:
9 De handen van ZerubbabelZerubbabel : spruit uit Babel legden het fundament van dit huis en zijn handen zullen het voltooien. Dan weet jij dat JAHWEH van legermachten mij tot jullie zond.
10 Want wie veracht de dag van de kleine dingen? En zij zullen zich verheugen en zij zien de pasloodsteen in de hand van ZerubbabelZerubbabel : spruit uit Babel. Deze zeven zijn de ogen van JAHWEH. Zij zijn het die heen en weer gaan in heel de aarde. En ik nam* waar: in het midden van de troon en van de vier levende wezens en in het midden van de oudsten, een Lammetje, staande als zijnde geslacht, hebbend zeven horens en zeven ogen (dat zijn de zeven geesten van °God, die uitgezonden zijn over heel de aarde). (SW)[Openb. 5:6]
11 En ik antwoordde en zei tot hem: Wat zijn deze twee olijfbomen, aan de rechterzijde van de lampenstandaard en aan haar linkerzijde?
12 En ik antwoordde een tweede keer en ik zei tot hem: Wat zijn deze twee stengels van de olijfbomen, die door middel van de twee gouden leidingen de gouden olie vanaf op hen ledigen?
13 En hij sprak tot mij, zeggend: Weet jij niet wat deze zijn? En ik zei: Nee, mijn heer!
14 En hij zei: Deze zijn de twee zonen van de helder gemaakte olie, die staan voor de Heer van heel de aarde.


Terug naar de indexpagina
Naar Zacharia 5
   


© www.schriftwoord.nl
U mag deze tekst voor eigen gebruik en studie-doeleinden zonder toestemming vermenigvuldigen.
Citeren van deze tekst mag alleen met bronvermelding.
Vermenigvuldiging voor commercieel gebruik alleen met toestemming van de uitgever.