Dit is een eigen SchriftWoord vertaling van
Leviticus
Hoofdstuk 12

   
(Ga met de muis op een naam of tekstverwijzing staan, dan ziet u de betekenis of tekst)


1 En JAHWEH spreekt tot MozesMozes = doen vergeten - getrokken - uit het water halen, zeggend:
2 "Spreek tot de zonen van IsralIsral = strijder van God, zeggend: 'Wanneer een vrouw zaad ontvangt en zij baart een mannelijke, dan is zij zeven dagen onrein; als de dagen van haar isolatie van haar menstrueren is zij onrein.
3 En in de achtste dag wordt het vlees van zijn voorhuid besneden. En een zoon van acht dagen zal door jullie besneden worden, al het mannelijke, gedurende jullie geslachten, die geboren is in jullie huishouding of iedere zoon van een vreemdeling, verkregen door zilver, hij die niet van jouw zaad is. (SW)[Gen. 17:12]
4 En drie en dertig dagen is zij gesitueerd in bloedvloeiingen van haar reiniging. Zij zal niets van heiligheid aanraken en zij zal niet naar het heiligdom komen, tot aan het vervullen van de dagen van haar reiniging.
5 En indien zij een vrouwelijke baart, dan is zij twee weken onrein, als haar isolatie, en zes en zestig dagen zal zij gesitueerd zijn in de bloedvloeiingen van haar reiniging.
6 En wanneer haar dagen van reiniging vol zijn, zal zij voor een zoon of voor een dochter een mannetjes lam brengen, een zoon van zijn jaar, als opstijgoffer, en de zoon van een duif of een tortelduif als zondeoffer, bij de opening van de tent van de afspraak, naar de priester.
7 En hij brengt het naderbij voor het aangezicht van JAHWEH en hij maakt een beschutting over haar, en zij is rein van de fontein van haar bloedvloeiingen. Dit is de wet voor die een mannelijke of een vrouwelijke baart.
8 En indien haar hand niet voldoende middelen vindt voor een stuk kleinvee, dan neemt zij twee tortelduiven of twee zonen van de duif, n voor het opstijgoffer en n voor het zondeoffer. En de priester maakt over haar een beschutting en zij is rein.'" en een offer te geven* naar het verklaarde in de wet van de Heer: een paar tortelduiven of twee jongen van duiven. (SW)[Luc. 2:24]

Terug naar de indexpagina
Naar Leviticus 13
   


© www.schriftwoord.nl
U mag deze tekst voor eigen gebruik en studie-doeleinden zonder toestemming vermenigvuldigen.
Citeren van deze tekst mag alleen met bronvermelding.
Vermenigvuldiging voor commercieel gebruik alleen met toestemming van de uitgever.