Dit is een eigen SchriftWoord vertaling van
Hooglied
Hoofdstuk 3

   
(Ga met de muis op een naam staan, dan ziet u de betekenis)

1 Op mijn bed, in de nachten, zocht ik die mijn ziel liefheeft. Ik zocht hem, maar ik vond hem niet.
2 Ik zal opstaan, alstublieft, en ik zal rondgaan in de stad, op de straatwegen en op de pleinen. Ik zal zoeken die mijn ziel liefheeft. Ik zocht hem en ik vond hem niet.
3 De bewakers die rondgaan in de stad vonden mij. "Zagen jullie die mijn ziel liefheeft?"
4 Amper passeerde ik hen toen ik vond die mijn ziel liefheeft. Ik hield hem vast en ik liet hem niet los totdat ik hem naar het huis van mijn moeder had gebracht en tot de kamer van die zwanger van mij was.
5 Ik bezweer jullie, dochters van JeruzalemJeruzalem = stad van (de god) Salem - vredestichter, bij de gazellen of de hinden van het veld; indien jullie wakker worden en indien jullie de liefde wakker maken, doet het pas wanneer zij behagen schept.
6 Wie is deze die opgaat uit de wildernis als zuilen van rook, omgeurd van mirre en wierook, van alle poeder van de handelaar?
7 Aanschouw, zijn rustbank, die van Salomosalomo = man van vrede is; zestig machtige mannen staan er omheen, uit de machtige mannen van IsraŽlIsraŽl = strijder van God .
8 Zij allen houden het zwaard vast, onderwezen in oorlogsvoering, elk met zijn zwaard op zijn dij, vanwege het alarm in de nachten.
9 Koning SalomoSalomo = man van vrede maakte voor hemzelf een draagstoel van hout uit LibanonLibanon = wit; bergen met eeuwige sneeuw.
10 Zijn stijlen maakte hij van zilver, zijn rugleuning van goud, zijn zadel van purper, zijn binnenwerk met liefde ingelegd door de dochters van JeruzalemJeruzalem = stad van (de god) Salem - vredestichter.
11 Trekt uit en ziet, dochters van SionSion = hoog, verheven, koning SalomoSalomo = man van vrede, met de kroon waarmee zijn moeder hem kroonde in de dag van zijn bruiloft en in de dag van de vreugde van zijn hart!

Terug naar de indexpagina
Naar Hooglied 4
   


© www.schriftwoord.nl
U mag deze tekst voor eigen gebruik en studie-doeleinden zonder toestemming vermenigvuldigen.
Citeren van deze tekst mag alleen met bronvermelding.
Vermenigvuldiging voor commercieel gebruik alleen met toestemming van de uitgever.