Dit is een eigen SchriftWoord vertaling van
Hosea
Hoofdstuk 14

   
(Ga met de muis op een versverwijzing staan, dan ziet u de tekst,
of op een groene naam dan ziet u de betekenis)


1 Keer terug, IsraŽlIsraŽl = strijder van God, naar JAHWEH, jouw Elohim, want jij struikelt in jouw verdorvenheid.
2 Neemt woorden met jullie mee en keert terug naar JAHWEH. Zegt tot Hem: U zal alle verdorvenheid wegdragen. Neem het goede, dan zullen wij terugbetalen met de vrucht van onze lippen.
3 AssurAssur = vlakte zal ons niet redden. Op een paard zullen wij niet rijden en we zullen niet meer "Onze Elohim" zeggen tot het maaksel van onze handen, want in U vindt de wees mededogen.
4 Ik zal hun afvalligheid genezen. Ik zal hen liefhebben in vrijwilligheid, want Mijn boosheid zal zich van hen afkeren.
5 Ik zal voor IsraŽlIsraŽl = strijder van God worden als de dauw. Hij zal uitbotten als de anemoon en hij zal zijn wortels uitslaan als de LibanonLibanon = wit, bergen met eeuwige sneeuw.
6 Zijn jonge scheuten zullen gaan en zijn pracht zal worden als de olijfboom en zijn geur is als de LibanonLibanon = wit, bergen met eeuwige sneeuw.
7 De inwoners in zijn schaduw zullen terugkeren. Zij zullen het graan doen herleven en zij zullen uitbotten als de wijnstok. Zijn gedachtenis is als de wijn van LibanonLibanon = wit, bergen met eeuwige sneeuw.
8 EfraÔmEfraÔm = dubbel vruchtbaar, wat heb Ik nog met afgodsbeelden? Ik, Ik verneder ze en Ik zie ze aan. Ik ben als een bloeiende cipres. Van Mij wordt jouw vrucht gevonden.
9 Wie is wijs en zal deze dingen begrijpen? Begrepen wordend en ze erkennend? Want de wegen van JAHWEH zijn recht en rechtvaardigen zullen er in gaan. Maar overtreders zullen er in struikelen.

Terug naar de indexpagina
   


© www.schriftwoord.nl
U mag deze tekst voor eigen gebruik en studie-doeleinden zonder toestemming vermenigvuldigen.
Citeren van deze tekst mag alleen met bronvermelding.
Vermenigvuldiging voor commercieel gebruik alleen met toestemming van de uitgever.