Dit is een eigen SchriftWoord vertaling van
Jeremia
Hoofdstuk 47

Jeremia leefde van ca. 645 tot ca. 587 v.C.

   
(Ga met de muis op een versverwijzing staan, dan ziet u de tekst,
of op een groene naam dan ziet u de betekenis)


1 Dat wat het woord was van JAHWEH tot JeremiaJeremia = verhogen doet JAH, de profeet, tot de Filistijnen, voordat FaraoFarao = het grote huis GazaGaza = de sterke neersloeg. 29 Het moet niet zo zijn, Filistea, dat jij blij bent, want de knuppel van jouw slaan is gebroken, want van de wortel van de slang zal een gele adder uitgaan en zijn vrucht is een vliegende, brandende slang.
30 En de eerstgeborenen van de armen grazen en de behoeftigen zullen rusten in vertrouwen. En Ik breng jouw wortel ter dood in de hongersnood en jouw overblijfsel zal die doden.
31 Huil, poort, schreeuw het uit, stad; ontbonden worden allen van jou, Filistea, want van het noorden komt rook en er is geen eenzame in zijn aangewezen plaatsen. (SW)
[Jes. 14:29-31]

2 Zo zegt JAHWEH: Aanschouw, wateren gaan op vanaf het noorden en zij worden tot een overstromende waterloop en zij zullen het land en haar volheid, de stad en de inwoners er van, in haar overstromen. En de mensen schreeuwen het uit en allen die het land bewonen jammeren,
3 van het geluid van de doffe slag van de hoeven van hun stoere beesten, van de beving van zijn strijdwagen, het rumoer van zijn rollende wielen, wendden vaders niet naar zonen, vanwege de slapheid van handen.
4 Vanwege de dag die komt om alle Filistijnen te verwoesten, om uit TyrusTyrus = ? rots en SidonSidon = visserij (-stad) elke overlevende helper af te snijden, want het is JAHWEH Die de Filistijnen verwoest, het overblijfsel van het eiland van KaftorKaftor = onbekend stamland van de Filistijnen.
5 Kaalheid komt over GazaGaza = de sterke, AskelonAskelon = het vuur van de schande of ik zal gewogen worden werd tot stilte gebracht, het overblijfsel van hun vallei. Tot wanneer zal jij jezelf geselen?
6 Wee, zwaard van JAHWEH, tot wanneer zal jij onrustig zijn? Word teruggebracht in jouw schede, word gesust en wees stil!
7 Hoe kan jij rustig zijn wanneer JAHWEH aan haar instructie gaf? Tegen AskelonAskelon = het vuur van de schande of ik zal gewogen worden en tegen de kust van de zee, daarvoor bestemde Hij haar.


Terug naar de indexpagina
Naar Jeremia 48
   


© www.schriftwoord.nl
U mag deze tekst voor eigen gebruik en studie-doeleinden zonder toestemming vermenigvuldigen.
Citeren van deze tekst mag alleen met bronvermelding.
Vermenigvuldiging voor commercieel gebruik alleen met toestemming van de uitgever.