Dit is een eigen SchriftWoord vertaling van
Jesaja
Hoofdstuk 39

Jesaja trad op van ca. 750 tot ca. 700 v.C.

   
(Ga met de muis op een versverwijzing staan, dan ziet u de tekst,
ga met de muis op een groen woord staan, dan ziet u de betekenis)


1 In die tijd zond Merodach-BaladanMerodach-Baladan = Marduk heeft een zoon geschonken, zoon van BaladanBaladan = (de god) heeft een erfzoon gegeven, koning van BabelBabel = verwarring, documenten en een erkenningsgeschenk naar HizkiaHizkia = kracht is JAH, want hij hoorde dat hij ziek was en hij geheeld werd.
2 En HizkiaHizkia = kracht is JAH verheugt zich over hen en hij toont hen zijn schathuis, het zilver en het goud en de geurige stoffen en de goede olie en heel het huis van zijn wapens en al wat in zijn schatkamers werd gevonden. Er was geen ding dat HizkiaHizkia = kracht is JAH niet aan hen liet zien in zijn huis en in heel zijn rijk.
3 En JesajaJesaja = heil is JAH, de profeet, kwam tot koning HizkiaHizkia = kracht is JAH en hij zei tot hem: Wat zeiden deze mannen en van waar kwamen zij tot jou? En HizkiaHizkia = kracht is JAH zegt: Van een ver land kwamen zij tot mij, van BabelBabel = verwarring.
4 En hij zei: Wat zagen zij in jouw huis? En HizkiaHizkia = kracht is JAH zei: Al wat in mijn huis is zagen zij; er is geen ding dat ik hen niet liet zien in mijn schatkamers.
5 En JesajaJesaja = heil is JAH zei tot HizkiaHizkia = kracht is JAH: Hoor het woord van JAHWEH van legermachten!
6 Aanschouw, dagen komen dat al wat in jouw huis is en wat jouw vaders als een schat bewaarden, tot op deze dag, naar BabelBabel = verwarring weggedragen zal worden. Geen ding zal achtergelaten worden, zegt JAHWEH.
7 En van jouw zonen, die van jou uitgaan, die jij zal verwekken, zullen er weggenomen worden, en zij worden eunuchen in het paleis van de koning van BabelBabel = verwarring. En bij het keren van het jaar zond koning Nebukadnezzar en hij brengt hem naar Babylon, met het begeerde gerei van het huis van JAHWEH. En hij maakt Zedekiah, zijn broer, koning over Juda en Jeruzalem. (SW) [2Kron. 36:10]
8 En HizkiaHizkia = kracht is JAH zei tot JesajaJesaja = heil is JAH: Goed is het woord van JAHWEH dat jij sprak. Want Hij zegt dat er vrede zal zijn en trouw, in mijn dagen.

Terug naar de indexpagina
Naar Jesaja 40
   


© www.schriftwoord.nl
U mag deze tekst voor eigen gebruik en studie-doeleinden zonder toestemming vermenigvuldigen.
Citeren van deze tekst mag alleen met bronvermelding.
Vermenigvuldiging voor commercieel gebruik alleen met toestemming van de uitgever.