Dit is een eigen SchriftWoord vertaling van
Zacharia
hoofdstuk 13

   
(Ga met de muis op een versverwijzing staan, dan ziet u de tekst,
of op een groene naam dan ziet u de betekenis)


1 In die dag zal er een fontein geopend worden voor het huis van DavidDavid = lieveling en voor de inwoners van JeruzalemJeruzalem = maak dubbel vrede - vrede lerend , voor zonde en voor onzuiverheid.
2 En het zal zijn in die dag, zegt JAHWEH van legermachten met nadruk, dat Ik de namen van alle afgodsbeelden zal afsnijden van het land en zij zullen niet meer herinnerd worden; en ook de profeten en de geest van de onreinheid zal Ik doen passeren vanaf het land.
3 En het zal zijn wanneer iemand nog profeteert, dat zijn vader en zijn moeder, die hem verwekten, tot hem zullen zeggen: Jij zal niet leven, want jij spreekt onwaarheid in de naam van JAHWEH. En zijn vader en zijn moeder, die hem verwekten, doorsteken hem bij zijn profeteren.
4 En het zal zijn in die dag dat de profeten beschaamd zullen staan, een ieder vanwege zijn visioen, bij zijn profeteen. En zij zullen geen harige bontmantel aandoen om te huichelen.
5 En hij zal zeggen: Ik ben geen profeet, ik ben een man die de grond dient, want een mens verwierf mij vanaf mijn jeugd.
6 En men zal tot hem zeggen: Wat zijn deze slagen tussen jouw handen? En hij zal zeggen: Daarmee werd ik geslagen in het huis van die mij liefhebben.
7 Zwaard, word wakker tegen Mijn Herder en tegen de Machtige, Mijn Metgezel, zegt JAHWEH van legermachten met nadruk. Sla de Herder, want zij verstrooien de kudde kleinvee. En Ik herstel Mijn hand over de minderen. Dan zegt °Jezus tot hen: Jullie zullen allen aan Mij gevalstrikt worden in deze nacht, want er werd geschreven: Ik zal de herder slaan en de schapen van de schaapskudde zullen verstrooid worden. (SW)[Matt. 26:31]
8 En het zal zijn in heel het land, zegt JAHWEH met nadruk; een verdeling in haar van twee zal afgesneden worden, zij zullen overlijden. En het derde zal in haar achtergelaten worden.
9 En Ik zal het derde in het vuur brengen en Ik zal hen louteren zoals zilver wordt gelouterd, en Ik zal hen toetsen zoals goud wordt getoetst. Het zal roepen in Mijn naam en Ik zal het antwoorden. Ik zal zeggen: Het is Mijn volk, en het zal zeggen: JAHWEH is mijn Elohim.

Terug naar de indexpagina
Naar Zacharia 14
   


© www.schriftwoord.nl
U mag deze tekst voor eigen gebruik en studie-doeleinden zonder toestemming vermenigvuldigen.
Citeren van deze tekst mag alleen met bronvermelding.
Vermenigvuldiging voor commercieel gebruik alleen met toestemming van de uitgever.